Microsoft Open Lisans programı, 20 yıldan uzun süredir küçük ve orta ölçekli işletmelerin lisans varlıklarını kolayca yöneterek, uygun maliyetlerle kalıcı lisanslara sahip olabilmelerini, 2 yıllık anlaşmalar ile sağlayan bir program olarak varlığını sürdürmekteydi.

 

                 Son yıllarda gerçekleşen dijital dönüşüm ve online bulut çözümlerinin yaygınlaşmasıyla    Open Lisans programının yanı sıra Cloud Solution Provider (CSP) kanalı üzerinden, online,     üyelik tabanlı ve kalıcı lisanslama çözümlerimizi sizlere sunmaya devam etmekteyiz.

 

                1 Ocak 2022 tarihinden itibaren Open Lisans Programı sona erecek ve CSP Programı altına taşınacak. 

 

                Cloud Solution Provider (CSP) programı ile, online ve üyelik tabanlı lisanlar ile birlikte CSP perpetual (kalıcı) lisanslarına, anlaşılması kolay, lisans varlık yönetimini kolaylaştıran, öngörülebilir maliyetler sunan, CSP programı üzerinden sahip olabileceksiniz.

 

                CSP Perpetual (kalıcı) programından alınan lisanslarınız, open, kutu ve OEM lisanslarınız gibi kalıcı/ömürlük lisanslardır. CSP Perpetual lisanslarınızı, eski Open lisanslarınızı ve online lisanslarınızı artık CSP paneliniz üzerinden birlikte yönetebileceksiniz.


                CSP programının detayları, CSP panel erişiminiz, Open lisanlarınızın CSP panelinize     taşınmasına ilişkin ayrıntılar ve diğer lisanslamaya ilişkin     sorularınız için Microsoft Direct CSP Partner ’ı olan ATM Bilgisayar lisanslama ekibine satis@atmbilgisayar.com.tr e-posta adresi   üzerinden erişebilirsiniz.   

 

        ·     Program değişikliği sadece Open Programına dahil olan kurumsal müşterilerimizi kapsıyor.

        ·     Open programından daha önce satın alınmış kalıcı lisanslara sahip müşterilerimizin erişim hakları devam edecek.

        ·     Open Value, Open Value Subscription ve diğer programlardaki müşterilerimiz (kamu, akademik, kar amacı     gütmeyen kurumlar) için program değişikliği çalışmaları devam ediyor.

        ·     Yazılım güvencesi (Software Assurance) sahibi müşterilerimizin, yazılım güvencesinin bitiş tarihi 31 Aralık 2021’i geçse de güvencelerini kullanmaya devam edebilecekler.

        ·     Yazılım Güvencesi (SA) haklarını devam ettirmek isteyen müşterilerimizin SA yenilemelerini Open Value ya da Open Value Subscription programları üzerinden gerçekleştireceğiz. 

                ·     CSP perpetual lisans alımlarında minimum adet sınırı yoktur.